maanantai 17. helmikuuta 2014

Gluteeniton sitruuna-inkivääri-mustapippurikakku


Tämän kakun valmistin kokeillakseni työtoveriltani saamaani aivan ihanaa Nordic Waren valuualumiini vuokaa. Vuoalla saa kakkuun uskomattoman kauniin ja tarkan kuvion. Vuoka on varsin iso, ja tätä taikinaa olisi pitänyt olla tuplasatsi, jotta kuvio olisi päässyt kokonaisuudessaan oikeuksiinsa.Koska testasin ohjetta ensimmäistä kertaa - se on varsin "eksoottinen" - en uskaltanut tuplata annosta. Kakku maistui kuitenkin niin maukkaalta ja hyvältä, että se katosi alta aikayksikön parempiin suihin. Turhaan siis epäilin :)

Gluteeniton resepti on muokattu Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa maanantaista sunnuntaihin Elinan herkkukakun ohjeesta.

2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 sitruunan kuori
pala inkivääriä, n.1-1,5 tl
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Sunnuntaita)
0,75 dl rouhittuja manteleita (hieman sokeria)
1,5 tl kaardemummaa
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl kermaa
0,5 dl maitoa
100 g voisulaa

voita ja mantelijauhetta

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Voitele vuoka huolellisesti ja jauhota se mantelijauheella. Näin saat pinnasta todella kauniin värisen ja hyvän makuisen.

Paahda rouhittuja manteleita kuumalla pannulla. Lisää joukkoon pienissä erissä hieman sokeria. Kun mantelit ovat kauniin ruskeita, ota pannu sivuun. Jauha mantelit hienoksi jauhoksi.

Raasta sitruunankuori ja kuorittu inkivääri. Sekoita raasteet, jauhettu manteli, jauhot ja mausteet keskenään.Sekoita kolmannessa kulhossa kerma, maito ja sulatettu voi.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää sokerivaahtoon vuorotellen kermamaitoseosta ja jauhoseosta samalla sekoittaen, kunnes kaikki aineet on sekoitettu keskenään.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista noin 50 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kypsältä.

Tämä kakku maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin maitolasillisen kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti