lauantai 8. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat porkkanasämpylät


Ostin helmikuussa miehelleni ja minulle Lauantaina lautasella -keittokirjan. Kirjassa on jokaista kuukautta kohden kaksi ajankohtaan sopivaa menukokonaisuutta. Ajatuksenani oli, että voimme viettää yhteistä aikaa keittiössä ja kokailla kirjan läpi vähitellen, esimerkiksi kerran kuukaudessa. Kirjan "korkkaus" siirtynee seuraavaan viikonloppuun, mutta tänään vähään lämmittelimme yhteiskokkausta yksinkertaisemmalla ruoalla. Menuun sisältyi salaatti, jossa oli erilaisia salaatteja, sitruunapestolla marinoituja mozzarellakuulia ja kurkkkua, välimerellinen lihamureke kasvislisukkeineen, porkkanasämpylöitä sekä hedelmäsalaatti vaniljajäätelön kera.

Mieheni vastasi porkkanasämpylöiden leipomisesta. Sämpylöiden resepti löytyi Semperin esitelehtisestä, joka tuli kotiimme asiakaspalautevastauksen ohessa.

Reseptillä tehdyt sämpylät olivat todella maukkaita, pehmeitä ja meheviä - haluankin jakaa ohjeen kaikkien kanssa ja jemmata tänne itsellenekin myöhemmin hyödynnettäväksi.

Sämpylät:

4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä (alkuperäisessä rypsiöljy)
hieman vajaa kaksi pussia kuivahiivaa (alkuperäisessä 50 g hiivaa)
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl tattarijauhoja
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat. Lämmitä vesi-öljyseos noin 42 asteiseksi. Lisää muut aineet jauhoja vähitellen lisäten. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.

Jätä taikina lämpimään paikkaan lepäämään noin 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.

Jaa taikina noin 20 osaan ja leivo sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperille leivinliinan alle kohoamaan noin 10 minuutiksi.

Paista sämpylöitä 10 minuuttia 250 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti