tiistai 6. elokuuta 2013

Blogin aika


Ilo ja onni syntyvät usein pienistä arjen askareista. Itselläni iloa tuottaa ja työn vastapainona, mahdollisuutena arjen kiireistä irrottautumiseen, toimii koiran kanssa harrastamisen ohella parhaiten leipominen sekä erilaiset käsityöt. Leipomisessa parasta on uusien reseptien kokeilu ja kehittely sekä koristelu. Vaahtokarkkimassaa, marsipaania tai suklaata työstäessä tunnit kuluvat usein huomaamatta, mutta parasta on onnistumisen ilo kädenjäljen nähdessään :).

Olen pitkään suunnitellut blogin aloittamista, mutta tähän asti olen jakanut ajatuksiani ja tuotoksiani facebookissa. Nyt kesäloman lopulla päätin, että on oman blogin aika. Ajatuksenani on jakaa blogissani niin ajatuksia leivonnasta, ohjeita, onnistumisen tunteita, kuin myös vinkkejä tilanteista, joissa joutuu oppimaan kantapään kautta. Oman haasteensa ja ulottuvuuden leivontaani tuo perheemme gluteeniton ruokavalio, joka myös usein edellyttää omien reseptien kehittelyä ja mielikuvitusta.

Blogia perustaessani ensimmäiseksi kynnykseksi muodostui sopivan nimen keksiminen. Tuntui, että minkä tahansa oivalluksen sainkin, saman niminen blogi löytyi jo ennestään. Täydellistä nimeä en keksinyt, mutta punnitsemistani vaihtoehdoista päädyin sokerireunukseen.

Sokerireunus on arjen luksusta. Se tuo suht helposti juhlavuutta ja yleellisyyttä arkisempaan vaihtoehtoon. Toisaalta sokerireunuksessa on sama haaste kuin leivonnaisten koristelussakin. Näyttääkseen yleelliseltä se pitää olla tehty tarkasti välttäen esimerkiksi liiallista sokerin määrää ja paakkuuntumista. Myös leivonnaisten koristelussa pienillä, huolella viimeistellyillä yksityiskohdilla on sama vaikutus. Jos ei ole sokeripaakut kauniita reunuksissa, eivät niitä ole mielestäni myöskään liian paksut ja huolittelemattomat massakukat kakun päällä ;). Tavoitteenani onkin muistaa esillepanossa aina myös sokerireunuksen huoliteltu juhlavuus. Toisaalta itse opettelevana ja oppivana sokerileipurina paakkuja tulee silloin tällön itsellekin ja niistä voi oppia seuraavaan kertaan ja antaa muillekin vinkkejä samojen virheiden välttämiseksi ;).

Ajatuksenani on koota blogiin reseptejä ja kuvia niin keittiön tuotoksista kuin välillä myös muusta kodin laittamisesta ja käsitöistä. Toivottavasti hiljalleen useampi innostuu seuraamaan kirjoitteluani ja rohkeasti kommentoimaan ajatuksiani ja tuotoksiani :). Nautinnollisia lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti