Näkkileipää |
Maalaisleipää |
Näkkileivässä käytän lehdestä aikoinaan poimimaani, omaan makuun muokkaamaani reseptiä. Leipä on todella helppo tehdä. Ensin sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja sitten joukkoon lisätään ruokaöljy ja kiehuva vesi. Taikinaa sekoitetaan, kunnes se on hyytelömäistä. Sekoitettu taikina kaulitaan uunipellin kokoiseksi kahden leivinpaperin välissä, päälle ripotellaan hieman sormisuolaa ja halutessa myös yrttejä. Leipää paistetaan ritilän päällä uunissa 165 asteessa 60-70 minuuuttia. Kun leipä on rauhassa jäähtynyt, voi sen murtaa paloiksi. On muuten hyvää :). Itse säilytän näkkileipää korkeassa lasipurkissa, josta sitä voi siepata esimerkiksi ruoan sivulle tai pieneen suolaisennälkään!
0,75 dl mantelijauhoja
n. 1 dl auringonkukansiemeniä
n. 1 dl seesaminsiemeniä
n. 1 dl kurpitsansiemeniä
n. 1 dl pellavansiemeniä
1 rkl psylliumia
0,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti