tiistai 12. marraskuuta 2013

Hävikkiviikon räiskäleet



Viime viikolla vietettiin hävikkiviikkoa. Sen kunniaksi paistoin sunnuntaina iltapalaksi räiskäleitä. Varsinaisesti räiskäleidenpaistoidea lähti hedelmäkulhossa olleista kolmesta varsin tummuneesta banaanista ja jääkaapissa olleesta 1,5 litrasta rasvatonta maitoa, jonka parasta ennen -päivä oli mennyt kolmea päivää aiemmin. Tämä resepti on mielestäni paras gluteeniton räiskäleresepti ja toimii mainiosti ilman banaanien antamaa makuakin.

Paistetut banaanit:

banaaneja
sokeria/vaaleaa siirappia
margariinia

Banaanit halkaistaan ja laitetaan paistinpannulle voihin paistumaan. Banaaneja käännellään muutamaan kertaan. Kun banaanit ovat saaneet väriä, päälle ripotellaan reippaasti sokeria tai valutetaan siirappia. Banaanien kääntelyä jatketaan hetki, jotta sokeri sulaa.

Gluteenittomat räiskäleet:

2 kananmunaa
5 dl maitoa (osan voi korvata vishyllä, rahkalla, kermalla tai mikä jääkaapissa onkaan vanhenemassa)
2 dl gluteenittomia jauhoja (Sunnuntai)
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2 rkl sulatettua margariinia

Munat rikotaan kulhoon ja niiden rakenne vatkataan rikki. Joukkoon lisätään sokeri ja suola sekä vähitellen jauhoja koko ajan samalla vatkaten. Kun noin 2/3 jauhoista on lisätty, aletaan maitoa ja jauhoja lisämään vuorotellen. Jos jauhot lisättäisiin suoraan munamaitoseokseen, niiden sekoittaminen, ainakin käsin vatkaamalla, olisi hankalaa, ja taikinaan saattaisi jäädä jauhopaakkuja. Lopuksi lisätään rasva. Taikinan annetaan turvota vähintään noin 1/2 tuntia ennen paistamista.

Räiskäleet paistetaan samalla pannulla banaanien kanssa. Banaaneista jäänyt rasva ja sokeri antavat räiskäleihin ihanaa makua. Jos banaaneista erottuu nestettä tarjoilukulhoon, myös sen voi sekoittaa ennen paistamista turvonneen räiskäletaikinan joukkoon makua antamaan. Nams :)!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti