torstai 12. joulukuuta 2013

Gluteenittomat Daim-muffat



Nämä muffinit, tai ainakaan niistä otetut kuvat, eivät loista kauneudellaan tai houkuttelevuudellaan, mutta maku on sitäkin parempi ;).

Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoa
2 dl gluteenittomia jauhoja
0,75 dl flora vanillaa 
1 dl sulatettua margariinia
150 g (1,5 pussia) daimrakeita

Munat ja sokeri sekoitetaan kevyesti. Keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä flora vanilla ja sulatettu margariini sekoitetaan munasokerivaahdonjoukkoon. Lopuksi lisätään daimrakeet. 

Taikina jaetaan muffinivuokiin, jotka on sipaistu kevyesti öljyllä.Itse käytin leppäkerttu-, perhos- ja sudenkorentovuokia.Taikinasta tuli noin 12 muffinia.   

Muffineja paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kun muffinien kypsyyttä kokeilee, on hyvä huomata, että daimit jäävät melko tahmeiksi ja hieman sitkeiksi sattumiksi taikinaan.

Kuorrute:
300 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100 g daimia murustettuna
n. 4 rkl vahvaa kahvia

Kuorrutteen aineet sekoitetaan keskenään ja kuorrute levitetään jäähtyneiden muffinien päälle. Kuorrute ei ole yhtä tasaista kuin esimerkiksi mokkapalojen kuorrute, vaan murustettu daim tuntuu siinä. Muffinit voi koristella lopuksi daimrakeilla tai -lastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti