tiistai 26. marraskuuta 2013

Gluteenittomat dallaspullat sitruunatuorejuustolla


Kehitin aiemmin blogissani ollutta dallaspullien ohjetta. Sitruunainen tuorejuusto lisää pehmeyttä ja mehevyyttä entisestään :). Samalla kuitenkin pullamainen rakenne hivenen heikkenee.

Pullataikina:

3 dl Flora vanillaa
75 g sulatettua margariinia
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kaardemummaa
0,5 tl suolaa
8 dl jauhoja (lisäksi n.1,5 dl leivontaan)
1,5 pss kuivahiivaa
100 g sitruunatuorejuustoa

Täyte:
margariinia
vaniljakreemijauhetta (Sallinen)
vettä
fariinisokeria
kanelia

Pinnalle:
kananmuna
raesokeria

Flora vanilla sekoitetaan sulatettuun margariiniin. Seos lämmitetään noin 42 asteiseksi. Seoksen joukkoon lisätään sokeri, kaardemumma, vaniljasokeri, suola ja kananmuna sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Taikinaa alustetaan samalla, kun vähitellen lisätään loput jauhot sekä sitruunatuorejuusto. Osa jauhoista säästetään leivontaan!!!

Taikinan annetaan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kohonnut taikina kumotaan hyvin jauhoitetulle leivonta-alustalle. Taikina on melko pehmeää ja löysää leivottavaa. Taikina kaulitaan suorakaiteen muotoiseksi ja pohjalle levitetään Sallisen vaniljakreemijauheesta ja vedestä sekoittua suht "tönkköä" vaniljatäytettä. Täytetty pohja rullataan ja leikataan noin 10 palaan. Pullat voi laittaa joko pieniin paperivuokiin tai leivinpaperille uunipellille, riippuen pullien muodosta. Pullia kohotetaan peitettynä n. 20 minuuttia. Ennen paistamista ne voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan raesokeria.

Pullia paistetaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti