sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Gluteenittomia dallaspullia ja korvapuusteja - aivan ehdoton pullataikinan ohje

Dallaspullat

Aloitettuani gluteenittoman leivonnan kokeilin muutamaan otteeseen gluteenittomien pullien leivontaa. Kun laskiaispullat pari vuotta sitten vaikuttivat enemmän käsiin lohkeavilta tiiliskiviltä kuin pullilta, päätin etten enää gluteenittomia pullia leivo.

Seurasin kuitenkin taannoin eräällä leivontafoorumilla keskustelua hyvistä pullataikinoista. Siellä nousi esiin, että pullista tulee pehmeämpiä, jos maidon korvaa maitojauheella, kookosmaidolla, flora vanillalla tai tuorejuustolla. Keskustelua seurattuani päätin, että kerran vielä... Yhdistelin Pullahiiren kristallipullaohjetta ja Semperin kanelipullaohjetta. Ja kyllä - lopputulos oli niin loistava, että jopa ihmiset, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota, kehuivat niitä.

Pullataikina:

2 dl Flora vanillaa
50 g sulatettua margariinia
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
0,5 rkl kaardemummaa
0,5 tl suolaa
7 dl jauhoja (joista n.1,5 dl leivontaan)
1 pss kuivahiivaa

Täyte:
margariinia
vaniljakreemijauhetta (Sallinen)
vettä
fariinisokeria
kanelia

Pinnalle:
kananmuna
raesokeria

Flora vanilla sekoitetaan sulatettuun margariiniin. Seos lämmitetään noin 42 asteiseksi. Seoksen joukkoon lisätään sokeri, kaardemumma, vaniljasokeri, suola ja kananmuna sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Taikinaa alustetaan samalla, kun vähitellen lisätään loput jauhot. Osa jauhoista säästetään leivontaan!!!

Taikinan annetaan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kohonnut taikina kumotaan hyvin jauhoitetulle leivonta-alustalle. Taikinaa vaivataan vielä hyvin. Taikina kaulitaan kahdessa erässä. Toiselle suorakaiteen muotoiselle pohjalle levitetään Sallisen vaniljakreemijauheesta ja vedestä sekoittua suht "tönkköä" vaniljatäytettä, toiselle taas margariinia, fariinisokeria ja kanelia. Täytetyt suorakaiteen malliset pohjat rullataan ja rullat leikataan noin 10 palaan. Pullat voi laittaa joko pieniin paperivuokiin tai leivinpaperille uunipellille, riippuen pullien muodosta. Pullia kohotetaan peitettynä n. 20 minuuttia. Ennen paistamista ne voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan raesokeria.

Pullia paistetaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Suosittelen kokeilemaan Flora vanillaa pullataikinassa :)!KorvapuustitEi kommentteja:

Lähetä kommentti