Sitruuna-valkosuklaa-mudcake:
1 dl gluteenittomia jauhoja (voi käyttää myös mantelijauhoja)
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 rkl vaaleaa siirappia
100 g margariinia
200 g Fazer Block sitruunanmakuinen valkosuklaa
1 sitruunan kuori
margariinia
kookoshiutaleita
Uuni laitetaan lämpeämään 175 asteeseen. Kakkuvuoka voidellaan ja "jauhotetaan" kookoshiutaleilla.
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.
Toisessa kulhossa vaahdotetaan kananmunat ja siirappi. Vaahdosta tulee kuohkeampaa kuin munasokerivaahdosta.
Vaahdon vatkaantuessa margariini sulatetaan kattilassa. Kun margariini on sulanut, joukkoon lisätään pilkottu suklaa. Suklaa sulaa varsin nopeasti. Kattila on hyvä poistaa levyltä heti, kun näyttää, että kaikki suklaa on sulamassa. Seosta sekoitetaan, kunnes se on kauniin tasaista.
Sitruuna pestään huolella ja kuivataan. Kuori raastetaan hienoksi ja lisätään suklaamargariini-seokseen.
Kuivat aineet käännellään varoen munasiirappivaahtoon. Lopuksi joukkoon käännellään varoen suklaamargariiniseos.
Taikina kaadetaan kookoshiutaleilla "vuorattuun" vuokaan. Kakkua paistetaan uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä hieman taikinaiseksi, "mutamaiseksi".
Jäähtyneen kakun päälle sirotellaan tomusokeria. Kakun kanssa tarjottavaksi sopii erinomaisesti vaniljajäätelö tai kermavaahto.
![]() |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti