keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Jouluiset kakkutikkarit



Tein jouluisia kakkutikkareita pieniksi viemisiksi siskoni ja mieheni siskon lapsille. Tikkarit on tehty kuvassa näkyvässä kakkutikkarivuoassa uunissa. Näiden herkkujen tekeminen on helppoa ja nopeaa :)

Taikina:

100 g voita
100 g sokeria
1 muna
95 g gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kaakaojauhetta
0,9 dl maitoa

Täyte:
80 g suklaatuorejuustoa
1 tl sokeria 
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
150 g valkosuklaata

Lisäksi tikkarintikkuja tai esimerkiksi puisia grillitikkuja

Uuni laitetaan lämpiämään 160 asteeseen. 

Sokeri ja pehmeä voi vatkataan kreemimäiseksi. Joukkoon sekoitetaan muna voimakkaasti vatkaten. Keskenään sekoitetut jauho, leivinjauhe ja kaakao siivilöidään joukkoon. Lopuksi maito sekoitetaan taikinaan. Taikinan vatkaamista jatketaan kunnes se on kermamaisen kevyttä. 

Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään. 

Taikinaa pursotetaan kakkutikkarivuoan alimman kerroksen pohjalle. Pursotetun taikinan keskelle laitetaan vajaa teelusikallinen tuorejuustokreemiä. Lopuksi tuorejuustokreemi peitetään pursottamalla taikinaa alemman vuoan reunaan asti. Vuoan yläosa laitetaan paikoilleen.

Kakkutikkaripalloja paistetaan uunissa 160 asteessa noin 25 minuuttia.

Kypsien kakkutikkarien annetaan jäähtyä. Jäähtyneisiin kakkutikkaripalloihin laitetaan tikkaritikut.Tikkaritikut saa pysymään tukevammin paikallaan dippaamalla tikkuja kuorrutteeseen ennen niiden paikoilleen laittamista.

Kuorrutus valmistetaan sulattamalla suklaa varovasti mikrossa miedolla teholla tai vesihauteessa. Tikkarit pyöräytetään varovasti suklaassa. Ylimääräinen suklaa valutetaan pois pyörittämällä tikkaria varovasti vaakatasossa. Jos tikkarit haluaa koristella esimerkiksi massakoristeilla, ne kannattaa asetella paikoilleen, kun kuorrute on vielä märkää. Tikkarit asetetaan kuivumaan pystyasentoon, esimerkiksi tikkarivuokaan, jääkaappiin.

Valmiit kuivuneet tikkarit voi pakata esimerkiksi pieniin sellofaanipusseihin pikkulahjoina annettavaksi. Tikkareita voi koristella eri aihein, joilloin ne ovat kivoja yllätyksiä vuodenajasta ja juhlapäivistä riippumatta. Kuva ei valitettavasti oikein anna oikeutta pakkauksille ;)!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti